Sporten med mange fætre

De fleste har hørt om ishokey, og det er en sport, som er i hastig fremgang, efter der er kommet mange danskere med i den bedste liga i verden, nemlig den nordamerikanske NHL.

Det er dog de færreste, som ved, der selvfølgelig også er sporten hockey, for det er jo ikke kun på is, man kan spille hockey. Hvis vi tænker efter, så er der faktisk mange af os, som har spillet hockey i skolen, men det er noget, som de færreste af os nok husker, før vi bliver mindet om det.

En meget bred sport

Spillet minder meget om ishockey eller floorball, mange af reglerne er de samme, og spillet er faktisk noget, hvor de fleste kan være med – også uden forgående kendskab til reglerne. Det er et spil, som ikke er svært at finde ud af, men som med al anden sport, så er det en en sport, som kræver træning og dedikation at blive god til. Hvis man for eksempel gerne vil være god til at oddse på den opkommende EM-slutrunde, burde man læse mere om den hos Euro 2021 Unibet.

Hockey har flere grene, og der er både floorball, ishockey og bandy, der er en sport, som er meget populær i vores broderlande Sverige og Finland, hvor der i begge lande er professionelle ligaer i bandy.

Hockey findes som sagt i mange afskygninger, og der er stor forskel på, hvor mange man er på banen af gangen, og hvor store banerne er. Indendørs er banerne ganske små, og udendørs er banerne på størrelse med fodboldbaner, så spiller du udendørshockey, så er det mange kilometer, du kan nå at få bevæget dig, lidt som fodbold kilometermæssigt på en sæson.

Du spiller selvfølgelig hockey med en stav, og så er det bolde, som bliver brugt i stedet for en puck. Der er igen stor forskel her, for indendørs er det den klassiske bold, vi kan huske fra skolen: De hvide plastikbolde med huller i, som gør, at bolden får noget naturlig modstand og samtidig gør den noget mere uberegnelig for målmændene.